Moderne technologie

Moderne technologie

Smartphones, internet, thuismeting

Moderne technologie, zoals internet, smartphones en thuismeting van gezondheid biedt een interessante mogelijkheid om wetenschappelijke studies uit te voeren. Het gebruik van deze technologie neemt ook onder ouderen sterk toen. Meer dan 85% van de ouderen boven de 65 jaar gebruikt regelmatig het internet en 14% bezit een smartphone. Daarom is de verwachting dat over 5 of 10 jaar het gebruik ervan ook onder ouderen volledig is ingeburgerd.

iVitality

iVitality is een digitaal platform dat voor het verrichten van wetenschappelijk onderzoek gebruik maakt van deze moderne technologieën. Smartphone gebruikers kunnen thuis hun gezondheid monitoren door het beantwoorden van vragen, door sensoren voor activiteit in de smartphone, door het meten van bloeddruk en door verschillende geheugen- en concentratiespellen. Alle gegevens worden (gecodeerd en beveiligd) beschikbaar gemaakt voor wetenschappelijk onderzoek.

In het IEMO Trial Innovatie Project zijn gebruikservaringen onderzocht en is geïnventariseerd hoe iVitality zou kunnen worden ingezet voor een langdurige studie (zie ook iVitality-POP studie).